petak, jun 21, 2019

Oborila dva nacionalna rekorda na Svetskom prvenstvu

U ronjenju na dah postoje dve asocijacije pa su tako ove godine održana dva svetska prvenstva u bazenskim disciolinama. Na prvom Svetskom prvenstvu po CMAS asocijaciji održanom u junu u Italiji u konkurenciji 85 takmičara iz 25 zemalja Čačanka Tijana Nikolić je oborila nacionalni rekord u dinamici sa perajima. Drugo svetsko prvenstvo po AIDA asocijaciji održano je u Beogradu u junu, Tijana je oborila nacionalni rekord i svojim rezultatom zauzela 7.mesto na svetu, u konkurenciji 125 takmičara iz 23 zemlje, što je za individualne sportove odličan plasman.

Tijana Nikolić je počela da se bavi ronjenjem na dah 2010.godine, sasvim slučajno kada je prvi put stavila na noge monoperaje i preronila bez ikakvog predznanja i tehnike u to vreme značajnu dužinu. Tada je shvatila da ima potencijal za ovaj sport o kome se jako malo zna. 

Radom, odricanjima i ljubavi prema ovom jedinstvenom sportu postigla je veliki uspeh. Nosilac je mnogobrojnih medalja, pehara, nacionalnih rekorda i član je ronilačkog kluba "Sebastian" iz Beograda. 

"Jako sam zadovoljna rezultatima iako nisam osvojila medalju. Teško je takmičiti se u svim disciplinama i na dva Svetska prvensta jedno za drugim. Trenirala sam jako naporno da bih postigla rezultate kojma ću prvenstveno ja biti zadovoljna. Naravno imala sam veliku pomoć i podršku Saveza Organizacija Podvodnih Aktivnosti Republike Srbije (SOPAS) i AIDA Srbije'' ističe Tijana navodeći da će posle kratke pauze početi pripreme za sledecu sezonu.